• Katsastukset 2022

  Veneiden katsastus ajankohta on käsillä. Vuosittainen katsastus tulee hoitaa kesäkuun loppuun mennessä. Peruskatsastuksen(joka 5.vuosi) ensivaihe; runkokatsastus tehdään veneen ollessa telakoituna ja vuosikatsastus tehdään aina veneen ollessa vedessä, katsastusvarusteltuna ja valmiina vesille lähtöön.  (01.07. jälkeen katsastuksesta peritään tuplamaksu)
  Katsastuspalvelua saatavissa to 26.05.2022 iltapäivällä Noobelin satamassa, ottakaa yhteyttä, niin sovitaan aika.  0500 379 317 tai jorma.repo@pups.fi –
  Huom! Valmistautukaa katsastustapahtumaan etukäteen varaamalla veneen asiapaperit ja turvallisuuteen liittyvät varusteet helposti nähtäville. Samoin testatkaa laitteiden toimivuus, valot, äänimerkit ym.
  Jorma Repo / PuPs katsastus

  Lue lisää

 • Kevättä kohti

  Veneilykausi lähestyy väjäämättä, vaikka tällä hetkellä olemme lumien keskellä ja veneet ovat säilössä pressujen ja katosten alla. Päätimme pursiseuran syyskokouksessa, että otamme vuosittain yhden pääteeman seuratoimintaamme. Tulevan veneilykauden teemana on katsastus.
  Katsastus lisää veneilyn turvallisuutta ja oman veneen tuntemusta
  Katsastaminen on veneilijän kannalta ohjattua tutustumista omaan veneeseen: mten se turvallisuuden näkökulmasta toimii, millaisia turvallisuusvälineitä veneessä on ja miten niitä käytetään. Katsastus on ensisijaisesti palvelua, tilaisuus keskustella ja kysyä. Tarkoitus on varmistaa, että veneilyturvallisuustoimet on tehty ennen kuin kausi alkaa. On todella hyvä, että joku toinen katsoo veneen toiminnallisuuksia ja että saa toisen mielipiteen. Vaikka omistaja kuvittelee, että kaikki on kunnossa, toiset silmät näkevät sellaista, mihin ei itse rutinoituneena osaa kiinnittä huomiota. Katsastajaa ilahduttaa veneilijä, joka on utelias ja kiinnostunut veneen turvallisuudesta. Tärkein lähtökohta on, että vene kelluu ja ettei vettä tule sisälle. Kaikki reiät, jotka menevät rungon läpi, ovat kriittisiä kohtia. Nämä katsastetaan runkokatsastuksen yhdeydessä joka viides vuosi. Vuosikatsastuksessa erityistä huomiota kiinnitetään laista ja viranomaismääräyksistä kumpuaviin asioihin. Monesti katsastustilanteessa ovat paikalla vain veneen omistaja ja katsastaja. Olisi todella hyvä, jos myös muut venekuntaan kuuluvat, esim perheenjäsenet tulisivat mukaan. Näin kaikki saisivat tilaisuuden kysellä ja opetella käyttämään välineitä. Jos kipparille käy jotain, on muiden osattava toimia.Katsastuksesta on sinulle myös taloudellista hyötyä, sillä useat vakuutusyhtiöt antavat alennusta venevakuutuksesta. Pursiseuran jäsenenä ja ainoastaan katsastetun veneen omistajana tai haltijana sinulla on oikeus käyttää pursiseuran perälippua.Tarkemmat tiedot seuramme venekatsastajista ja ajankohdista löytyvät sivulta pups.fi/ajankohtaista. Sivut täydentyvät huhtikuun aikana. Katsastusluokat- ja vaatimukset löytyvät spv.fi/katsastus -sivuilta.

  Lue lisää

 • PURUVEDEN PURSISEURA RY:N VUOSIKOKOUS

  Puruveden Pursiseura ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään lauantaina, 26. päivänä maaliskuuta 2022 klo 14.00 alkaen Punkaharjulla, Punkaharjun Kilpi Oy:n toimitiloissa os. Taitotie 34 58500 Punkaharju. ( ent. Puutalotehdas)Sääntömääräiset asiat, kahvitarjoilu.TervetuloaHallitus

  Lue lisää

 • Myö Saimaalla – valokuvia vesiltä ja metsistä

  Näyttely Suomen Metsämuseo Luston aulatilassa 1.2.2022 alkaen
  Puruveden Pursiseuran jäsenten, Teijo Nikkasen ja Tuija Arosen valokuvanäyttely Myö Saimaalla kertoo veneilijän elämästä ja samoiluista Saimaan saarissa. Näyttelyssä on esillä yhteensä 52 kuvaa 15 vuoden ajalta, kuitenkin niin että yli puolet kuvista on vuosilta 2019-2021. Näyttelyn kuvat ovat pääosin Punkaharjun lähivesiltä, Pihlajavedeltä (16 kuvaa) ja Puruvedeltä (10 kuvaa). Lisäksi on kuvia Haukivedeltä, Luonterilta ja Joutenvedeltä, ja kauempaakin Saimaan vesiltä. Saimaan kauniissa maisemissa vilahtelee näyttelyn tekijöiden lisäksi myös alueen eläimiä, erityisesti lintuja sekä saimaannorppa.
  Saimaalla on onneksi rakentamattomia rantoja, joissa veneen voi ankkuroida metsän reunaan ja yöpyä luonnon keskellä toinen toistaan hienommissa retki- ja luonnonsatamissa. Vaikka muiden veneilijöiden kohtaaminen ja kokemusten jakaminen iltanuotiolla tai vaikka Saimaan Pursiseurojen tukikohdissa voi joskus olla antoisaa, ovat parhaita reissuja ehkä kuitenkin olleet ne, joilla emme tavanneet moneen päivään muita ihmisiä. Kuvien välittämät luontoelämykset vaihtelevat aina ukkosmyrskystä selviämisestä meditatiivisiin tuokioihin suppilaudalla.
  Lisätietoja:Teijo Nikkanen040 658 9250, teijo.nikkanen@mielikki.net

  Lue lisää

 • Puruveden Pursiseura ry:n syyskokous

  Aika:            27.11.2021 kello 18.00
  Paikka: Ravintola Kerimaa, Kerimäentie 65
   
  Syyskokouksessa käsitellään vuoden 2022 toimintasuunnitelma, jäsenmaksut ja talousarvio, valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten paikalle sekä valitaan kommodori tulevalle vuodelle.
   
  Kokouksen jälkeen nautimme Kerimaan jouluaterian noutopöydästä ja jatkamme leppoisaa yhdessä oloa. Ruokailun omavastuu on 10 euroa, joka peritään paikan päällä. Ruokailun järjestämistä varten tarvitsemme ennakkoilmoittautumisen sihteerille joko tekstiviestinä tai sähköpostilla 21.11.2021 mennessä.
  Yhteystiedot, puhelin 050 552 3705, email. sihteeri@pups.fi
   
  Tervetuloa
  Hallitus

  Lue lisää

 • PuPs:n perinteinen valoilta 2021

  Perinteinen Valoilta Hevossalossa 28.8.2021
  Vietämme jo perinteeksi muodostunutta Valoiltaa Hevossalon tukikohdassa ja samalla juhlimme Suomen
  Luonnonpäivää. Päivän teema muodostuu lähimaastoon tutustumisesta ja luonnon antimien keräämisestä,
  ruokailusta, saunomisesta ja illan valoloisteen nauttimisesta sekä tietenkin mukavasta yhdessäolosta.
  Ruokailu, eli kalakeitto kello 16-17
  Saunat 17- 20
  Iltakahvit 20 eteenpäin
  Laulua, runoa ja leikkejä tarpeenmukaan
  Tervetuloa joukolla mukaan ja nauttimaan elokuun illan hämärtymisestä.
  Hallitus
  dav
   

  Lue lisää