• Puruveden pursiseuran sääntömääräinen vuosikokous

  Puruveden pursiseuran sääntömääräinen vuosikokous pidetään lauantaina, joulukuun 2. päivänä 2023 klo 18.00 Punkaharjulla, Ravintola Hiekkalahti  os. Hiekkaranta 28, 58430 Kulennoinen. Kokouksessa vahvistetaan vuoden 2024 toimintasuunnitelma ja talousarvio, valitaan jäsenet erovuoroisten tilalle.
  Kokouksen jälkeen Jouluateria noutopöydästä. Ruokailusta peritään paikanpäällä
  10 €, Ruokailun järjestämiseksi ilmoittautumiset viimeistään 20.11.2023 sihteerille joko sähköpostiin sihteeri@pups.fi tai tekstiviestillä 050-5523705
  Lämpimästi tervetuloa !
  Hallitus

  Lue lisää

 • Veneiden omistussuhteiden muutoksista.

  Jos/kun katsastettu vene vaihtaa omistajaa, tulee siitä ilmoittaa välittömästi viimeisen katsastuksen tehneelle seuralle. Tämä seikka on jäänyt liian vähälle tiedottamiselle eikä veneilijät ole tietoisia käytännöstä. Uusi omistaja ei saa venettä katsastetuksi ennekuin edellinen seura on ”irroittanut” veneen seurarekisteristä. Näin menetellään olipa kyseessä yksityisten (tai vaikka perheenjäsenten) välinen omistajan vaihdos tai jos antaa veneen vaihdossa liikkeeseen. – Kun kuitenkin näitä jää ilmoittamatta, niin pyytäisin ainakin seuran aktiiviveneilijoitä apua tiedonkulkuun. – Mitään muuta tietoa ei tarvitse antaa kun se että omistusoikeus on loppunut.  – Ilmoitukset seuran venekatsastajalle.
  Jorma Repo

  Lue lisää

 • ROSVOPAISTI HEVOSSALOSSA 23.9.2023

  Veneilykausi lähestyy vääjäämättä loppuaan. Menneen kesän muistoihin palaamme perinteisellä Rosvopaisti- illalla Hevossalossa.Päivän aikana laittelemme tukikohtaa talvivalmiuteen, valmistamme rosvopaistin, katamme pöydät, saunomme klo 17 alkaen ja illan herkuja nautimmeklo 19.30. Tervetuloa mukaan nauttimaan hyvästä ruuasta ja seurasta.

  Lue lisää

 • Valoilta Hevossalossa 26.8.2023

  Päivän ja illan ohjelma koostuu leppoisasta yhdessä olosta ja pikku puuhastelusta.Kalakeiton nautimme 16 -17 välillä ja sen jälkeen illan valmistelua sekä saunomista. Katsotaan, mitä ilta tuo tullessaan…

  Lue lisää

 • Puhoksen venesataman kehittämiskysely

  Hyvät Saimaan vesilläliikkujat,
  Kiteen kaupunki haluaa kehittää Puhoksen satama-alueen elinvoimaisuutta niin asukkaiden virkistyskäyttö- kuin vesistömatkailun näkökulmasta. Kaupunki on tilannut kyselytutkimuksen Puhoksen sataman nykytilanteen ja kehittämistarpeiden kartoittamisesta Infrasuunnittelu Oy:ltä.
  Tulevalla kesäkaudella kartoitetaan Puhoksen sataman käyttäjien, ts. Saimaan veneilijöiden, muiden vesillä liikkujien sekä aluetta virkistysympäristönä hyödyntävien asukkaiden ja matkailijoiden kokemuksia ja palvelutarpeita sähköisen kyselyn avulla. Kiteen kaupungin intressinä on myös selvittää vesilläliikkujien mielipide Oriveden ja Pyhäjärven väliseen kanavayhteyteen liittyen.
  Verkkokyselyyn osallistujilla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan Saimaan matkailuun tuomalla esiin vesilläliikkujien toiveita ja tarpeita, sekä tuomalla ilmi mielipiteensä Oriveden ja Pyhäjärven väliseen kanavayhteyteen liittyen.
  Verkkokysely on avoinna tulevalla veneilykaudella 1.6. – 15.8.2023 välisenä aikana. Kyselyyn pääsee vastaamaan linkistä https://forms.office.com/e/RWvw3Vpndq. Kyselylinkki ja QR-koodi löytyvät kyselyn aukioloaikoina Kiteen kaupungin verkkosivuilta (https://www.kitee.fi/ajankohtaista) sekä somekanavista Facebookista ja Instagramista.
  Kaupunki julkaisee koosteen kyselyn tuloksista verkkosivullaan syksyllä 2023.
  Hyvää veneilykesää toivottaen,
  Infrasuunnittelu Oy ja Kiteen kaupunki

  Lue lisää

 • Tervehdys kommodorilta,

  uusi veneilykesä on aivan kulman takana. Poikkeuksellisen kuiva huhtikuu on jo taittunut lopuilleen ja veneiden laskut jo muutaman viikon päästä. Tuskin maltan odottaa. Poikkeustilanne Venäjän hyökkäyssodan vuoksi jatkuu, mikä tuo epävarmuutta ja epävakautta elämäämme. Onneksi sähkön hinnan ja polttoaineiden hinnan ei uskota ainakaan tulevan suven aikana nousevan, muutoin inflaatio on nostanut kustannuksia merkittävästi.
  SPV: n ja seuramme tulevan kauden teemana on ”Vastuullisesti Vesillä”. Se tarkoittaa sitä, että huolehdimme ympäristöstämme ja vesistöistämme niin, että ne säilyvät tuleville sukupolville. Jokainen veneilijä voi tehdä osansa, että luontoon jäisi mahdollisimman vähän jälkiä. Seuran hallituksen keskuudestaan valitun ympäristövastaavan rooli tulee olemaan opastava ja ohjaava, ympäristövastaavaksi on nimetty Teijo Nikkanen.
  Tulevan kevään merkittävimpänä projektina, on Hevossalon päärakennuksen terassin korjaustyön loppuun saattaminen, sekä mahdollisesti venelaiturin talven aiheuttamien vaurioiden korjaaminen. Osallistutaan kukin resurssien mukaan tukikohtien ylläpitoon, niin kuin tähänkin asti.
  Nautitaan yhdessäolosta tukikohdissa ja huolehditaan myös vieraistamme Matarsaaressa. Muistakaa vierailla myös muiden seurojen satamissa. Tervetuloa toimintaan mukaan niin uudet kuin vanhatkin jäsenet.
  Suotuisia tuulia,
  Janne Tirronen

  Lue lisää

 • Katsastukset 2023


  Veneiden katsastukset tulevalle kaudelle alkavat ja jatkuvat ilman mitään poikkeuksia (=”koronavuosi”). Peruskatsastus on tehtävä mm. jos vuosikatsastuksessa on tullut välivuosi ilman katsastajan kanssa siitä ennakkoon sopimatta.
  Peruskatsastus aloitetaan runkokatsastuksella, jolloin vene on maalla ja runko ulkoa sekä sisäpuolelta katsastajan helposti nähtävissä. (= lattialuukkujen alle, moottoritilaan ja muihin rungon koteloihin päästävä tarvittaessa näkemään, myös purjeveneen masto tulee olla alas laskettuna ja kokonaan helposti tutkittavana )  Peruskatsastus tehdään loppuun veneen ollessa vesillä ja käyttökunnossa.
  Runkokatsastusaika sovittava katsastajan kanssa hyvissä ajoin ennen vesillelaskua.
  Yhteiskatsastuspäivä pidetään Noobelin satamassa Punkaharjulla 18.05.2023 klo 11.00 – 15.00  Katsastajien kanssa voi sopia ennakkoon tarkemmasta aikataulusta jos oma aikataulu ei ole joustava. Toivottavasti mahdollisimman monta seuran venettä saadaan katsastettua ko. aikana. Tämän jälkeen katsastuksia tehdään joko tukikohtavierailujen aikana tai muuten sovitusti. Mikäli haluaa katsastuksen ns. ”yksityisenä palveluna” esim. kotilaiturissaan, tulee sopia katsastajan kanssa matkakustannuksista. 
  Vuosikatsastus ja peruskatsastuksen loppuosa tulee tehdä kesäkuun loppuun mennessä, jolloin edellisvuoden katsastuksen voimassaolo päättyy. 30.06. jälkeen, eli myöhästyneestä katsastuksesta peritään kaksinkertainen katsastusmaksu.
  Katsastusmaksut kaudella 2023 : Peruskatsastus 40€ , Vuosikatsastus 25€
  Katsastajat:
  Hannu Neuvonen (Kerimäki) 050 5206034
  Teuvo Kortelainen (Punkaharju-Putikko) 0400 588702
  Esa Tynkkynen (Punkaharju-Tuunaansaari) 0400653082
  Jorma Repo, katsastuspäällikkö (Punkaharju-Tuunaansaari) 0500 379317
  Katsastajilla on myytävänä veneen omistajanviirejä (= viiriä voi seuran jäsen käyttää myös katsastamattomissa veneissä) sekä perälippuja.
  Seuran logolla olevaa perälippua saa käyttää vain veneen omistaja (tai perheenjäsen) katsastuksen voimassa ollessa. (ei vuokrattaessa venettä) – Liputusohjeet löytyvät https://spv.fi/matkaveneily/liputus/
  Poikkeavat katsastusjärjestelyt, kuten perustellun syyn vuoksi välivuosi katsastuksesta, rakennemuutokset, moottorinvaihdot, katsastusluokan nostot ym. vastaavat;  näistä olkaa yhteydessä katsastuspäällikköön.
  Turvallista alkavaa veneilykautta kaikille PuPs:laisille
  t. Jorma
   

  Lue lisää

 • PURUVEDEN PURSISEURA RY VUOSIKOKOUSKUTSU

  Puruveden Pursiseura ry: n sääntömääräinen vuosikokous pidetään lauantaina, maaliskuun 18. päivänä 2023 klo 13:00 alkaen Kesälahdella Ruokkeen Lomakylässä (os. Ruokkeentie 58, 59800 KESÄLAHTI).Jäsenten väliset pilkkikilpailut samana päivänä samassa paikassa alkaen klo 10:00. Kolme parasta palkitaan lahjakortein.Päivän ohjelma:10:00 Pilkkikisat alkavat12:00 Saalin punnitus ja palkintojen jako12:30 Lohikeitto-lounas13:00 VuosikokousVastuullista veneilyä, katsastetulla veneellä. Jorma Repo päivittää kokouksen lomassa venekatsastus tietomme ympäristönäkökulma huomioiden.Lämpimästi tervetuloa ulkoilemaan ja pilkkimään !Puruveden Pursiseuran hallitus

  Lue lisää