Tervehdys kommodorilta

Tervehdys kommodorilta

Hyvät pursiseuran jäsenet. Veneiden vesillelaskupäivä 10.5. lähestyy ja selät vapautuvat talvivaipastaan. Veneilijän mieli matkaa jo pitkin Saimaan aaltoja, pysähtyen yöpymään ja viettämään aikaa Saimaan alueen pursiseurojen tukikohdissa, jotka ovat avoimena kaikille pursiseurojen jäsenille. Tämä mahdollisuus on ainutlaatuista meille alueella veneileville. Myös retkisatamaverkosto on kattava, Metsähallitus on uusinut viime vuosina suosituimpien satamiensa laitureita ja Pidä Saaristo Siistinä toimii aktiivisesti puhtaan Saimaan puolesta. PSS on aloittanut hankkeen septi- ja pilssi-imureiden kartoittamiseksi ja kaipaa meiltäkin tietoa niiden toimivuudesta ja sijoittumisesta. Tutustukaa myös www.septit.net palveluun ja vierailkaa upeissa vierasvenesatamissa, kauden päättyessä kehottaisin sitten äänestämään SPV: n sivuilla vuoden vierasvenesatamaa. Saimaan alueelta ei ole valittu pitkiin aikoihin Vuoden vierasvenesatamaa.

Olemme olleet mukana vaikuttamassa SPV: kautta Saimaan ja Päijänteen yhdistävään Mäntyharjun kanavahankkeeseen. Kanavahankkeelle on varattu maakuntakaavassa varaus, ja SPV: n hallitus on antanut asiaan puoltavan lausunnon. Jos hanke toteutuisi, se toisi mukanaan yli tuhat kilometriä pitkän vesireitin.

Pitkään Saimaan alueen toiminnanjohtajana toiminut savonlinnalainen Antti Kaipainen, on saamassa seuraajan, seurojen kommodorien aluetapaamisessa esittäytyneestä Reijo Sirosesta Kuops. Suuret Kiitokset hyvästä työstä Antille.

Matarsaaressa ja Hevosalossa on kaadettu viime talven aikana puita ja molemmissa tukikohdissa on siis luvassa polttopuiden tekoa, kynnelle kykenevät siis hommiin.

Ensimmäistä kertaa tulevana lokakuuna, palkitaan Saimaan alueen keskuudesta Vuoden veneilijä, jonka valitsee palkintoraati. Keskustellaan laituriparlamenteissa ehdokkaista omalta osaltamme. Muistakaa myös tsekata veneenne varusteet keväällä kuntoon ja katsastuttaa vene seuran katsastajalla.

 

Suotuisia tuulia,

Janne Tirronen