Katsastukset 2023

Katsastukset 2023

Veneiden katsastukset tulevalle kaudelle alkavat ja jatkuvat ilman mitään poikkeuksia (=”koronavuosi”). Peruskatsastus on tehtävä mm. jos vuosikatsastuksessa on tullut välivuosi ilman katsastajan kanssa siitä ennakkoon sopimatta.

Peruskatsastus aloitetaan runkokatsastuksella, jolloin vene on maalla ja runko ulkoa sekä sisäpuolelta katsastajan helposti nähtävissä. (= lattialuukkujen alle, moottoritilaan ja muihin rungon koteloihin päästävä tarvittaessa näkemään, myös purjeveneen masto tulee olla alas laskettuna ja kokonaan helposti tutkittavana )  Peruskatsastus tehdään loppuun veneen ollessa vesillä ja käyttökunnossa.

Runkokatsastusaika sovittava katsastajan kanssa hyvissä ajoin ennen vesillelaskua.

Yhteiskatsastuspäivä pidetään Noobelin satamassa Punkaharjulla 18.05.2023 klo 11.00 – 15.00  Katsastajien kanssa voi sopia ennakkoon tarkemmasta aikataulusta jos oma aikataulu ei ole joustava. Toivottavasti mahdollisimman monta seuran venettä saadaan katsastettua ko. aikana. Tämän jälkeen katsastuksia tehdään joko tukikohtavierailujen aikana tai muuten sovitusti. Mikäli haluaa katsastuksen ns. ”yksityisenä palveluna” esim. kotilaiturissaan, tulee sopia katsastajan kanssa matkakustannuksista. 

Vuosikatsastus ja peruskatsastuksen loppuosa tulee tehdä kesäkuun loppuun mennessä, jolloin edellisvuoden katsastuksen voimassaolo päättyy. 30.06. jälkeen, eli myöhästyneestä katsastuksesta peritään kaksinkertainen katsastusmaksu.

Katsastusmaksut kaudella 2023 : Peruskatsastus 40€ , Vuosikatsastus 25€

Katsastajat:

Hannu Neuvonen (Kerimäki) 050 5206034

Teuvo Kortelainen (Punkaharju-Putikko) 0400 588702

Esa Tynkkynen (Punkaharju-Tuunaansaari) 0400653082

Jorma Repo, katsastuspäällikkö (Punkaharju-Tuunaansaari) 0500 379317

Katsastajilla on myytävänä veneen omistajanviirejä (= viiriä voi seuran jäsen käyttää myös katsastamattomissa veneissä) sekä perälippuja.

Seuran logolla olevaa perälippua saa käyttää vain veneen omistaja (tai perheenjäsen) katsastuksen voimassa ollessa. (ei vuokrattaessa venettä) – Liputusohjeet löytyvät https://spv.fi/matkaveneily/liputus/

Poikkeavat katsastusjärjestelyt, kuten perustellun syyn vuoksi välivuosi katsastuksesta, rakennemuutokset, moottorinvaihdot, katsastusluokan nostot ym. vastaavat;  näistä olkaa yhteydessä katsastuspäällikköön.

Turvallista alkavaa veneilykautta kaikille PuPs:laisille

t. Jorma