• Puruveden Pursiseura ry:n syyskokous

  lauantaina 28.11.2020 kello 18.00 Kesälahdella Ravintola Eväskontissa (ent. Kalatuuri)Poroniementie 2 B (Puruveden Savukalan vieressä)
  Kokouksessa käsitellään mm. seuraavat asiat– toimintasuunnitelma ja talousarvio v. 2021– jäsen- ja liittymismaksut v. 2021– hallituksen erovuoroiset jäsenet– kommodorin valinta– toiminnantarkastajan valinta
  Kokouksen jälkeen nautimme perinteisen jouluaterian ja jatkamme yhdessä oloa.Ruokailun omavastuu 10 €:a, ruokailuun tulee ilmoittautua viimeistään 24.11.2020 mennessä Merville, email. sihteeri@pups.fi, tai puhelin 050 552 3705.
  Tervetuloa mukaan.Hallitus

  Lue lisää

 • PURUVEDEN PURSISEURA ry:n kevätkokous

  Puruveden Pursiseura ry:n kevätkokous pidetään lauantaina, elokuun 29. päivänä 2020 Punkaharjun Vuoriniemellä, Tynkkylän Lomaniemessä kello 14.00 alkaen.Kokouksessa käsitellään seuramme uudet sääntömuutokset, jotka ovat nettisivuillamme luettavissa www.pups.fi sekä vuoden 2019 tilinpäätös ja toiminta.TervetuloaHallitus

  Lue lisää

 • Kommodorin kuulumiset

  Veneilykesä on päässyt hyvään vauhtiin kevään korona-epidemiasta huolimatta. Valtiovallan asettamat rajoitukset kokoontumisiin ovat lievenneet ja seurat voivat toimia lähes normaalisti. Tietenkin käsien puhdistamiseen ja etäisyyksiin kannattaa kiinnittää huomiota. Yhteisiä tapahtumia ei järjestetty kevään aikana, samoin kevätkokous siirtyi. Kauden suurin investointi on Matarin venelaiturin uusiminen. Hankkeen toteuttaa Saimaan vesityö heinäkuun lopulla. Revon Jorma toimii yhdyshenkilönä, ja kerää talkooporukkaa vanhan laiturin siirtämiseksi. Vanhasta laiturista tehdään Matariin ja Hevossaloon uimalaituirit. Saimaan Pursiseurojen yhteiskäytössä olevat Veneilytukikohdat 2020- vihkonen on valmistunut ja niitä saa katsastajilta ja tukikohdista 1 kpl/vene. Heinäkuun 25 päivä järjestämme Hevossalossa saunan valmistumisen 25-vuotis juhlan. Päivän mittaan muistelemme menneitä, nautimme rantakalan alkuillasta ja tietenkin saunomme. Valoilta pidetään tänä vuonna Tynkkylän Lomaniemessä Vuoriniemellä 29.8.2020. Samalla pidämme kevätkokouksen kello 14.00. Illan ohjelma muodostuu rantakalasta, saunomisesta ja yhdessäolosta. Paikalle pääsee hyvin autollakin.Tervetuloa tapahtumiin ja turvallista veneilykesän jatkoa.
  Kommodori

  Lue lisää

 • Katsastus 2020

  Myös venekatsastuksissa otetaan tänä keväänä poikkeuksellisia toimenpiteitä käyttöön. Niin veneilijöiden kuin katsastajien terveys on ykkös-prioriteetti. Niinpä perinteistä yhteiskatsastus tapahtumaa ei järjestetä, mutta se ei ole missään tapauksessa poistuva käytäntö, vaan sitten kun tilanne sallii, niin yhteiskatsastukset jatkuvat.
  SPV liitto on ohjeistanut mahdollisuuden tämän kevään katsastuksia tehtäväksi etänä. Ratkaisu on sangen erikoinen ja poikkeava, mutta niin on tilannekin. Tässä ohessa ohjeet katsastuksen suorittamiseen ja etenkin veneilijän vastuu korostuu entisestään. Kannattaa lukea huolella ja valmistautua katsastus tilanteeseen. Esimerkiksi varusteiden osalta ei ole sopivaa alkaa etsiä niitä vasta sitten kun etäyhteys on avattu. Varusteet kannattaa käydä läpi huolella etukäteen; palovaroittimet, paukkuliivien tarkastus ja varaosat, hätämerkinantovälineiden kelpoisuus, vhf:n tominta, kulkuvalot, luvat ym,ym.
  Missään nimessä ei pidä kuvitella että tilanne jotenkin asettaisi veneilyturvallisuuden ja katsastuksen jotenkin vähäpätöisempään asemaan poikkeavan tilanteen vuoksi. Päin vastoin, jo uusi vesiliikennelaki joka astuu voimaan 01.06.2020 edellyttää monelta kannalta entistä tarkempaa veneilyturvallisuus käyttäytymistä, jota venekatsastus parhaimmillaan tukee.
  Katsastukset voidaan aloittaa aikaisintaan Toukokuun lopulla ja Kesäkuun loppuun mennessä yritetään saada hommat hoidettua (ei katsastuksia 18.-21.06.) . Varatkaa aika ja valmistautukaa hyvin, niin kuten presidenttikin sanoi; kyllä me tästäkin selvitään.
  Katsastajien yhteystiedot
  Paajanen Jyrki 040 736 3227        jyrki.paajanen@pups.fi
  Neuvonen Hannu 050 520 6034  hannu.neuvonen@pups.fi
  Kortelainen Teuvo 0400 588 702 teuvo.kortelainen@pups.fi
  Repo Jorma 0500 379 317              jorma.repo@pups.fi
  Peruskatsastukset(runkokatsastus) siirretään suosiolla syystelakoinnin jälkeen tehtäväksi, ja veneilijä sopii katsastuksesta katsastajan kanssa normaalisti.
   
  Tässä hyvä tietoisku asiasta, myös vakuutusyhtiöt ovat ottaneet käytännöissään huomioon poikkeustilan.
  https://kipparilehti.fi/kiitos-koronan-veneiden-katsastus-tapahtuu-tana-vuonna-videon-valityksella/
  Hyvää terveyttä ja veneilykauden alkua kaikille.
  T. Jorma Repo
   
  SPVn ohjeet etä-katsastukseen :
  Vuosikatsastus videoyhteydellä
  • Seurat toteuttavat katsastusaikojen varaamisen haluamallaan tai nykyisellä tavalla.
  • Oletus: veneilijällä on tallella katsastuslomakkeen molemmat sivut ja venetodistus
  • Jos näin ei ole, veneilijän tulee sopia katsastajan tai seuran toimihenkilön kanssa kuinka hän saa nämä asiakirjat ja minkä vuoden katsastusruutuun tämän vuoden merkintä tehdään.
  • Vuosikatsastus tehdään ensisijaisesti videoyhteyttä hyväksi käyttämällä niin, että veneilijä ja katsastaja muodostavat kuvayhteyden matkapuhelimillaan.
  • Veneilijä valmistelee veneen huolellisesti katsastusta varten niin, että hän pääsee puhelimensa kameralla katsastettaviin kohteisiin vaivatta. Kaikki irtovarusteet tulee ottaa ennen katsastusta valmiiksi esille ja mahdollisuuksien mukaan samaan paikkaan esimerkiksi penkille tai pöydälle.
  • Katsastaja pyytää veneilijää kuljettamaan kameran haluamiinsa kohteisiin ja tarkistaa näin veneen ja varustuksen mahdollisimman tarkasti kuten vuosikatsastuksessa.
  • Kun vuosikatsastus on näin valmis, veneilijä kirjoittaa katsastuslomakkeen ja venetodistuksen sovittuun kohtaan katsastusluokan, päiväyksen ja tekstin ”omakatsastus” ja näyttää katsastajalle videoyhteydellä, että näin on tehty.
  • Katsastaja merkitsee katsastuksen Suuliin tai kuten vuosikatsastus seurassa on muutoinkin tallennettu.
  • Seura toimittaa veneilijälle katsastustarran erikseen seurassa sovittavalla menettelyllä ja veneilijä kiinnittää tarran katsastajan antamien ohjeiden mukaan, yleensä edellisen tarran päälle tai sen paikalle.
  Vuosikatsastus ilman videoyhteyttä
  • Seurat toteuttavat katsastusaikojen varaamisen haluamallaan tai nykyisellä tavalla.
  • Oletus: veneilijällä on tallella katsastuslomakkeen molemmat sivut ja venetodistus
  • Jos näin ei ole, veneilijän tulee sopia katsastajan tai seuran toimihenkilön kanssa kuinka hän saa nämä asiakirjat ja minkä vuoden katsastusruutuun tämän vuoden merkintä tehdään.
  • Kun videoyhteydellä tapahtuva katsastus ei ole teknisistä tai muista syistä mahdollinen, keskustelevat veneilijä ja katsastaja ensin vuosikatsastuksen sisällöstä ja veneilijä tekee ohjeiden pohjalta omakatsastuksen itse.
  • Kun vuosikatsastus on näin valmis, veneilijä kirjoittaa katsastuslomakkeen ja venetodistuksen sovittuun kohtaan katsastusluokan, päiväyksen ja tekstin ”omakatsastus” ja lähettää katsastajalle valokuvan, että näin on tehty. Ellei valokuvan lähettäminenkään ole mahdollista, ilmoittaa veneilijä katsastajalle nämä tiedot puhelimitse tai muuten seurassa sovittavalla tavalla.
  • Katsastaja merkitsee katsastuksen Suuliin tai kuten vuosikatsastus seurassa on muutoinkin tallennettu.
  • Seura toimittaa veneilijälle katsastustarran erikseen seurassa sovittavalla menettelyllä ja veneilijä kiinnittää tarran katsastajan antamien ohjeiden mukaan, yleensä edellisen tarran päälle tai sen paikalle.
  Peruskatsastus
  • Runkokatsastukset siirretään tarvittaessa syksyyn vesiltänoston jälkeiseen aikaan.
  • Veneelle tehdään silloin kauden alusssa vain vuosikatastus edellä kuvatulla tavalla.
  • Suuli ei valitettavasti tue tällaista järjestelyä. Suuliin merkitään kauden alussa tehdyksi vain vuosikatsastus ja peruskatsastus merkitään Suuliin vasta sitten, kun peruskatsastus on tehty. Tästä on kuitenkin seurauksena se, että kauden ajan Suuli ilmoittaa veneeltä peruskatsastuksen puuttuvaksi. Tätä emme pysty nyt valitettavasti korjaamaan, sen kanssa on vain elettävä.

  Lue lisää

 • KOKOUKSEN PERUMINEN

  Puruveden Pursiseuran kevätkokous ja siihen liittyvät tapahtumat la. 21.3.2020 PERUTAAN valmiuslain ohjeiden mukaan. Kokouksen uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.
  Hallitus

  Lue lisää

 • KEVÄTKOKOUSKUTSU

  Puruveden Pursiseura ry:n kevätkokous pidetään lauantaina, maaliskuun 21. päivänä Kesälahdella, Ruokkeen Lomakylässä klo 13.00.
  Kokouksessa käsitellään seuramme uudet sääntömuutokset, jotka ovat nettisivuillamme luettavissa www.pups.fi sekä vuoden 2019 tilinpäätös ja toiminta.
  Jäsentenväliset pilkkikilpailut / ulkoilut samana päivänä klo 10.00 alkaen.
  Ohjelma
  9.30 Kahvitus
  10.00 Pilkkikisat alkavat
  12.00 Punnitus ja palkintojen jako
  12.30 Lounas (PUPS TARJOAA)
  13.00 Vuosikokous
  Kahvit
  Jorma Repo kertoo uudesta vesiliikennelaista ym.
  Lämpimästi tervetuloa !
  Hallitus
  Puruveden Pursiseuran uudet säännöt 2020

  Lue lisää